Şanlıurfa’da toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefleyen Ali Duhan Boz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kentin ekonomik potansiyeline dikkat çekti. Boz, Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç nüfusuna, verimli topraklara ve yatırımlar için uygun arazilere sahip olmasına rağmen katma değerli ürün üretiminde geri kaldığını belirtti.
Boz, kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYİH) verilerini paylaşarak Şanlıurfa’nın ekonomik durumunu diğer şehirlerle kıyasladı:
-Gaziantep, kişi başına düşen 7.819 dolarlık GSYİH ile Brezilya’ya,
-Mardin, 5.516 dolarlık GSYİH ile Azerbaycan’a,
-Adıyaman, 4.092 dolarlık GSYİH ile Mısır’a,
-Şanlıurfa ise 3.012 dolarlık GSYİH ile Bolivya’ya eş değer bir seviyede.
Boz, ekonomik durumu değerlendirirken şu çarpıcı ifadeleri kullandı:
"PARA VAR FAKAT VİZYON YOK!"
Boz’a göre, Şanlıurfa’da vatandaşların banka hesaplarında ve yastık altında biriken trilyonlarca lira bulunmasına rağmen bu sermaye yatırıma dönüşmüyor. Kentte fabrika kurulacak araziler, çalışacak genç nüfus ve bereketli topraklar olmasına rağmen üretime yönelik adımların atılmadığını ifade eden Boz, şu soruları gündeme getirdi:
-Fabrika kuracak arazi mi yok?
-Çalışacak genç nüfus mu yok?
-Bereketli toprak mı yok?
Boz, bu kaynakların kullanılmamasının en büyük sebebinin “zahmetsiz para kazanma” anlayışı olduğunu belirtti. Vatandaşların, parayla para kazanmayı veya başka şehirlere gidip geçici işlerde çalışmayı daha kolay bulduğunu ifade eden Boz, şöyle devam etti:
“Bu sermayeyi değerlendirecek vizyon maalesef bizde yok! Yatırım yapmadan, katma değerli üretim olmadan kalkınma hayal!”
Şanlıurfa’nın ekonomik potansiyelinin altını çizen Boz, kentin kalkınması için zihniyet değişimi ve vizyoner adımlara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Boz’un bu açıklamaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.