Harran Üniversitesi, dünya çapında büyük öneme sahip bir projede yer alarak sürdürülebilir ve dayanıklı şehirlerin inşasına katkı sağlıyor. Toplam 1.500.000 Euro Avrupa Komisyonu finansmanıyla yürütülecek olan EPD-Net projesi, afetlere dayanıklı şehirlerin oluşturulması için öncü planlar ve yapılar geliştirmeyi hedefliyor. Proje, Harran Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Fred Barış Ernst ve Doç. Dr. İbrahim Yenigün’ün aktif katkılarıyla hayata geçiriliyor.
7 ÜLKEDEN 17 PAYDAŞ BİR ARAYA GELİYOR
EPD-Net Projesi, 7 ülkeden 17 paydaşı bir araya getirerek, afet yönetiminde ekolojik planlama ve tasarımın gücünü artırmayı amaçlıyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen proje, daha yeşil, kapsayıcı ve dayanıklı şehirler oluşturulmasına odaklanıyor. Proje kapsamında, yenilikçi bir öğrenme ağı ve akıllı eğitim modülleri geliştirilecek ve sürdürülebilirlik çalışmaları küresel ölçekte katkı sunacak. Harran Üniversitesi’nin bu projedeki rolü, ekolojik çözümler geliştirilmesi açısından büyük bir öneme sahip.
REKTÖR GÜLLÜOĞLU: “HARRAN ÜNİVERSİTESİ, ARAŞTIRMA MİSYONUNU GÜÇLENDİRİYOR”
Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, “Üniversitemiz, tarihi mirasından aldığı ilhamla araştırmacı misyonunu her geçen gün güçlendirmektedir. EPD-Net Projesi, bu kararlılığın bir göstergesi olmasının yanı sıra, Harran Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alandaki iddiasını da ortaya koymaktadır. Bu başarıyı sağlayan akademisyenlerimize ve emeği geçen tüm paydaşlara gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN ÖNCÜ ADIMLAR
Harran Üniversitesi, EPD-Net Projesi ile yalnızca bilim dünyasına değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceğin inşasına da öncülük ediyor. Bu önemli projede yer almak, üniversitenin global ölçekteki bilimsel etkinliğini pekiştirirken, geleceğin şehirlerine yönelik çözümler geliştirilmesine büyük katkı sağlayacak.